Ons verhaal

Start Bol.com onderneming

Nadat Ole en Menno allebei al 1,5 jaar bezig waren met e-commerce en nog tal andere manieren hadden geprobeerd om geld te verdienen in het online circuit waren ze vastberaden om samen te beginnen aan een nieuw avontuur, verkopen op bol.com maar dan in een ander jasje...

Hard werken loont

Ole en Menno zetten alles op alles en gingen all in. Ole stond om 13.00 op en ging om 06.30 pas weer naar bed, Menno stond om 07.00 op en ging om 23.00 naar bed. In de ogen van de jongens waren dagen van 12 uur niet genoeg, en waren dagen van 16 uur de norm. Ze beseften zich goed dat wanneer ze dit tot een succes wilden maken ze het heft in eigen hand moesten nemen en het niet van geluk konden laten afhangen.

Eerste succes

Met hun volledige nieuwe eigen strategie draaiden Ole en Menno al €1.210,- omzet in 12 dagen. Ze wisten het zeker ze hadden goud in handen!

De jonge honden denderen door

In de eerste 28 dagen met de nieuwe strategie zetten de jongens maar liefst €6.017,96 om. Niks stond de jongens nog in de weg. Ze gingen zo hard en schaalden ook zo hard op dat er een team nodig was. Het doel was dan ook om €100.000,- om te zetten in één maand tijd. Dit doel werd dan ook dubbel en dwars gehaald.

Hoe hebben jullie dat nou gedaan?

Al snel werden mensen dan ook in de omgeving van de jongens verbaasd over de razendsnelle resultaten en kregen Ole en Menno veel vragen over: ‘Hoe hebben jullie dat nou gedaan?’ Een jongen die Ole kende van vroeger wilde serieus geholpen worden, hij wilde hetzelfde doen. Hij was suïcidaal geweest en wilde het roer compleet omgooien, de jongens besloten dan ook om hem te helpen ondanks dat ze zelf altijd een hekel hadden aan guru’s.

Valencia

De jongens vertrokken naar Valencia en gingen daar net buiten de stad aan het strand zitten werken in ‘monkmode’ om te focussen. Geen afleiding, geen feestjes, alleen werk en sport. Niks leek hen nog te kunnen stoppen. De jongens bouwden vanuit hier binnen enkele maanden een hecht team dat bestond uit 9+ man personeel.

Het gaat mis

Door een grote fout van de jongens raakten ze het overzicht kwijt en kwamen ze met €30.000+ in de schuld te staan en waren ze genoodzaakt iedereen uit het team de deur te wijzen op een enkeling na.

Inkakken is bijpakken

De twijfel was groots, moesten ze nog wel door gaan? Ole dacht er serieus over na om er mee te stoppen, maar durfde deze gedachtegang niet uit te spreken. Samen besloten ze een groot risico te nemen en toch door te gaan met de business. Ze pasten hun strategie aan en sliepen voor maanden amper. Maar er kwam resultaat…

Back on top

Door de kennis en ervaring die de jongens hadden opgedaan kwamen ze er binnen een aantal maanden er weer volledig bovenop en sterker nog, ze gingen verder dan ooit. Omzetten gingen door het dak en de jongens verdienden meer dan ooit tevoren. Dit op jonge leeftijd, Ole was nog maar 17 jaar en Menno pas 19.. Ze stonden er financieel sterker voor dan ooit en hadden weer een team om zich heen gebouwd dat stond als een huis. Het besef kwam dan ook dat het trucje hoe je het doet niet belangrijk is omdat je business kan toch ieder moment instorten. Het gaat erom dat je de persoon wordt die altijd geld kan verdienen. Deze les zijn ze dan ook nooit meer vergeten.

Uit de hoogte

Op jonge leeftijd verdienden de jongens jaarsalarissen op een dag en niks meer konden ze niet betalen waar ze vroeger altijd over hadden gedroomd. Ze verhuisden naar een 5-sterren hotel en zochten het avontuur op. Onder het motto ‘Hoe meer geld ik uitgeef, hoe meer ik verdien!’ leefden ze met een gat in de hand. Dit eiste een tol op het leven van de jongens, meer dan dat ze op dat moment zelf realiseerde.

Day in the life

Om 08.00 ging de wekker in Valencia Palace, het duurste hotel van Valencia. Althans ze werden wakker gemaakt door een personeelslid van het hotel. Gevolgd met een jus d'orange en een zwarte koffie werden de jongens rustig wakker. Vervolgens werd er geconstateerd dat er al enkele duizenden euro's verdiend waren. De jongens pakten de taxi naar kantoor en gingen aan het werk. Om 13.00 was het tijd voor lunch, uit eten in 3 sterren restaurants was de norm. Daarna nog wat werken en even snel op een jet ski springen. Dan nogmaals uit eten, wederom in een 3 sterren restaurant maar nu wel 5 gangen. Even op stap gaan met wat dames en daarna richting huis waar de roomservice goed gebruikt werd en de heren vervolgens in bed nog even keken naar de teller. ‘Zo Menko, bijna een jaarsalaris aangetikt, morgen weer?’

Succes eist haar tol

De jongens gingen naar Mexico en al snel werkten ze amper meer, alles stond toch geautomatiseerd. Maar op een gegeven moment liepen ze tegen een probleem aan. Al het geld bracht hen geen echt geluk zoals ze hadden gedacht. Ze wisten het niet meer. Ole is 4 uur per dag aan het Jetskiën en Menno probeerde zijn leegte te vullen met avonturen. Al snel werd het rijkeluisleventje normaal en werd alles onder de nieuw opgebouwde standaard saai. Niks was meer bijzonder en de heren verloren motivatie. Ze belandden beide in een depressie en realiseerden zich dat het anders moest. Beiden vertrokken ze terug naar Nederland om daar te reflecteren wat er allemaal gebeurd was en wat er allemaal was veranderd.

Wat zou je doen als tijd en geld geen rol spelen?

De vraag die de jongens zichzelf stelden was: Waar willen we nu onze tijd aan gaan besteden en waar worden we gelukkig van?

Van uit de klas gestuurd naar meester

Ondertussen draaide hun allereerste student meer dan €100.000 op bol, reisde de wereld rond en was gelukkiger dan ooit. Dit resultaat deed de jongens doen beseffen dat ze impact wilden gaan maken op andere ondernemers, levens wilden gaan veranderen en meer mensen wilden helpen. Ze besloten om het coachen pro-actiever op te pakken en te kijken wat ze hiervan vonden.

Succesvol Coachen

De eerste studenten draaien vrijwel allemaal in de 1ste, 2de of 3de maand €10.000 omzet. De jongens maakten impact, veranderden levens en zagen resultaten.

Boljonairs

Al snel kwam weer het ondernemerschap in de jongens naar boven en besloten ze Boljonairs op te richten met de visie: het persoonlijkste, meest complete en meest resultaatgerichte online educatie platform omtrent verkopen op bol.com.

You can only connect the dots looking backwards.

Ole: ''Terugkijkend op de afgelopen jaren is het allemaal zo gelopen als het had moeten gaan. Ik ben dankbaar voor de lessen, de tegenslagen en ben nu volledig gefocust op Boljonairs. Voor het eerst kan ik zeggen dat ik gelukkig ben en op het juiste pad zit. Zoals Steve Jobs zou zeggen; ‘ You can only connect the dots looking backwards’. Het klopt allemaal nu.''

Ons verhaal

Start Bol.com onderneming

Na dat Ole en Menno allebei al 1,5 jaar bezig waren en van alles hadden geprobeerd in de online geld verdienen wereld waren ze vastberaden om samen te beginnen aan een nieuw avontuur, verkopen op bol.com maar dan helemaal anders. 

Hard werken loont

Ole en Menno werken hun kont er van af, Ole staat om 13.00 op en gaat om 06.30 slapen, Menno staat om 07.00 op en gaat slapen om 23.00. Dagen van 12 uur waren niet genoeg, 16 uur was de norm. Ze beseften zich goed dat wanneer ze dit tot een succes wilde maken ze het heft in eigen handen moesten nemen en geluk niet het werk mochten laten doen. 

Eerste succes

In de eerste maand met hun volledige nieuwe eigen strategie draaiden Ole en Menno al €1.210,- omzet in 12 dagen. Nu wisten ze het zeker ze hadden goud in handen! Ze zetten het harde werken voort en pakken momentum. 

De jonge honden denderen door

In hun eerste 28 dagen zetten de jongens maar liefst €6.017,96 om. Niks ging hen nog tegen houden, ze beginnen te bouwen aan een team en binnen no-time schalen ze flink door. Hun doel werd €100.000,- omzetten in één maand in de derde maand, ze wisten het zeker, dit gaat lukken en dubbel en dwars ook.

Hoe hebben jullie dat nou gedaan?

Al snel zijn mensen in de omgeving van de jongens verbaasd over de razendsnelle successen en krijgen ze veel vragen; ‘Hoe hebben jullie dat nou gedaan?’ Een jongen die Ole kent van vroeger wilde serieus geholpen worden, hij wilde hetzelfde doen. Hij was suïcidaal geweest en wilde het roer 180 graden draaien, de jongens besluiten hem te helpen ondanks dat ze zelf altijd een hekel hadden aan alle guru’s die geld verdienden met niet werkende cursussen.

Valencia

De jongens vertrekken naar Valencia en gaan daar net buiten de stad aan het strand zitten in ‘monkmode’ om te focussen, geen afleiding, geen feestjes. Enkel werk en sporten. Niks leek hen nog te kunnen stoppen. Ze bouwen hier vanaf nul in enkele maanden een hecht team met meer dan 9 man personeel.

Het gaat mis

Door een grote fout van de jongens raken ze het overzicht kwijt, komen ze €30.000+ in de schuld en zijn ze genoodzaakt iedereen uit het team de deur te wijzen op een enkeling na. Samen op een dinsdagavond over de zoom vertellen ze het slechte nieuws, met tranen in hun ogen.

Inkakken is bijpakken

De twijfel is groots, moeten ze nog wel door gaan? Ole denkt er serieus over om er mee te stoppen, maar durft het niet uit te spreken. Samen besluiten ze een risico te nemen en alles op alles te zetten. Ze passen hun strategie aan en maken dagen en nachten en slapen voor maanden amper. Met resultaat...

Back on top

Binnen een aantal maanden zijn ze verder dan ze waren, staan ze er financieel sterker voor dan ooit en hebben ze een team dat staat als een huis met 12 man. Hier kwam het besef dat het trucje niet belangrijk is, je business kan ieder moment instorten, het gaat erom dat je de persoon wordt die altijd geld kan verdienen. Deze les zijn ze nooit vergeten. Door de kennis en ervaring kwamen ze er volledig bovenop en sterker nog, ze gingen verder dan ooit. Omzetten gingen door het dak en de jongens verdiende meer dan ooit tevoren. Dit op jonge leeftijd, Ole is nog maar 17 jaar en Menno pas 19 jaar..

Uit de hoogte

Op jonge leeftijd verdienen de jongens jaarsalarissen op een dag en niks meer kunnen ze niet betalen waar ze vroeger altijd over hadden gedroomd. Ze verhuizen naar Valencia centrum en zoeken avontuur op. Onder het motto ‘Hoe meer geld ik uitgeef, hoe meer ik verdien!’ leven ze met een gat in de hand. Dit eist een tol op het leven van de jongens, meer dan ze dit op dit moment door hebben.

Day in the life

Om 08.00 ging de wekker in Valencia Palace, het duurste hotel van Valencia, althans ze werden wakker gemaakt door een personeelslid van het hotel. Gevolgd met een jus d'orange en een zwarte koffie werden de jongens rustig wakker. Vervolgens werd er op de telefoon gekeken om vervolgens te constateren dat er al een aantal enkele duizenden euro's verdiend waren. De jongens pakten de eerste de beste taxi naar kantoor en gingen aan het werk, om 13.00 was het tijd voor lunch, uit eten in 5 sterren restaurants was de norm. Daarna nog wat werken en even snel op een jet ski springen, omdat het kon. Dan nogmaals uit eten, wederom in een 5 sterren restaurant, maar nu wel 5 gangen. Even op stap gaan met wat dames en daarna richting huis, waar de roomservice goed gebruikt werd en de heren vervolgens in bed nog even keken naar de teller. ‘Zo Menko, bijna een jaarsalaris aangetikt, morgen weer?’

Succes eist haar tol

De jongens gaan naar Mexico, en al snel werken ze amper meer, alles staat geautomatiseerd en ze lopen tegen een muur. Al het geld brengt hen geen echt geluk zoals ze hadden gedacht. Ze weten het niet meer. Ole is 4 uur per dag aan het Jetskiën en Menno probeert zijn leegte te vervullen met avontuur opzoeken. Al snel wordt het rijkeluisleventje normaal en wordt alles onder de opgebouwde standaard saai. Niks is meer bijzonders en de heren verliezen motivatie. Ze belanden beide in een depressie en realiseren zich dat het anders moet. Beide vertrekken ze naar Nederland om daar te reflecteren wat er allemaal is gebeurd en wat er allemaal is veranderd.

Wat zou je doen als tijd en geld geen rol spelen?

Deze vraag stellen ze zichzelf, ze hebben genoeg geld en hoeven niet meer, zeeën aan tijd maar geen zingeving. Waar willen ze hun tijd nou aan besteden? Waar worden ze gelukkig van?

Van uit de klas gestuurd naar meester

Ondertussen draait hun allereerste student meer dan 100k op bol, reist hij de wereld rond en is hij gelukkiger dan ooit. Dit resultaat deed hun beseffen dat ze impact willen maken, levens wilden veranderen en meer mensen willen helpen. Ze besluiten om het coachen pro-actiever op te pakken en te kijken wat ze hiervan vinden.

Succesvol Coachen

De eerste studenten draaien vrijwel allemaal in de eerste 1,2 of 3 maanden €10.000 omzet in een maand. Ze maken impact, veranderen levens en zien het resultaat.

Boljonairs

Al snel kriebelt het ondernemen in de jongens en besluiten ze Boljonairs op te richten, met als het doel het grootste, persoonlijkste en resultaatgerichtste online educatie bedrijf omtrent verkopen op bol.com neer te zetten. 

You can only connect the dots looking backwards.

Ole: ''Terugkijkend op de afgelopen jaren is het allemaal zo gelopen als het had moeten gaan. Ik ben dankbaar voor de lessen, de tegenslagen en ben nu volledig gefocust op Boljonairs. Voor het eerst kan ik zeggen dat ik gelukkig ben en op het juiste pad zit. Zoals Steve Jobs zou zeggen; ‘ You can only connect the dots looking backwards.’. Het klopt allemaal nu.''

Hier zijn we trots op.

Dit vindt onze community

"Zorgeloos ondernemen"

5/5

Boljonairs heeft alles in house waarmee je als bol.com-verkoper te maken krijgt. Zoals een retourservice, funding voor je inkoop en een virtual assistent die taken voor je uit handen neemt. Zo heb je zo min mogelijk zorgen tijdens het ondernemen.

Denzel Sweeb

Ondernemer via Bol.com

"Ze staan voor me klaar"

5/5

Ik ben nu al even bij de Boljonairs community aangesloten. Ik ben super blij dat ik deze stap heb genomen. Ik word hier goed opgenomen, ik voel me hier geen cijfer maar een persoon, er wordt naar mij geluisterd. Ze staan altijd klaar om te helpen. Bedankt Gairo en Ole!

Line Chevalaria

Ondernemer via Bol.com

"Alles wordt van A tot Z uitgelegd"

5/5

Super fijne ervaring met dit traject! Alles wordt van A tot Z goed uitgelegd. Er is veel ruimte voor vragen, waar de gehele community bij helpt. Naast het opstarten van een eigen bedrijf wordt er ook naar de lifestyle gekeken. Je leert dus niet alleen het trucje, maar je past je gehele persoonlijkheid erop aan.

Ryan Westerveld

Ondernemer via Bol.com

Meet the team

Menno Wieringa

Oprichter & Coach

Ole van der Lande

Oprichter & Coach

Gairo Juliana

CEO & Coach

Florent Somers

Bol.com Expert
& Coach

Joris Smid

Content Strategist

Ender Kaan

Bol.com Expert
& Coach

Luuk Salacroup

Content creator

Bodi Schuwer

Designer

Ellen Rus

Relatiebeheer

Jorn Kirkels

Performance Coach

Jesse Oosterbroek

Developer

Flavio Schouten

Community manager

Meet the team

Menno Wieringa

Oprichter & Coach

Ole van der Lande

Oprichter & Coach

Rick Uilkema

Mindset Coach
& Branding Expert

Gairo Juliana

Persoonlijk
Begeleider & Coach

Florent Somers

Bol.com Expert
& Coach

Jorid Smid

Content Strategist

Jorn Kirkels

Performance Coach

Bodi Schuwers

Designer

Stefan van der Veen

Relatiebeheer

Jesse Oosterbroek

Developer

Veel gestelde vragen

Het model werkt volgens een aantal eenvoudige stappen. We werken van een samenwerking met Europese leveranciers met een risicoloos model naar het bouwen van een lange termijn business met een brand. Dit zorgt ervoor dat je zonder risico en zonder groot kapitaal inkomsten genereert en uiteindelijk een enorme brand hieruit kan bouwen die je op termijn kan verkopen. 

Ja, dit is zeker mogelijk. Ole en Menno zijn beide begonnen met ondernemen op minderjarige leeftijd en raden dit enorm aan. Wel vinden we het belangrijk bij Boljonairs dat iedereen er achter staat, dus vraag altijd wel even toestemming aan je ouders/voogd.

Je kan helemaal zelf bepalen hoeveel tijd je hierin stopt, dat is het mooie van eigen baas zijn. Niemand vertelt je wat je wel en niet kan en mag doen. Wij raden je vooral aan om consistent aan de slag te gaan dus kies een hoeveelheid tijd die je erin stopt die je altijd vast kan houden, dit geeft het beste resultaat.

Nee, je hebt geen groot startkapitaal nodig. Het is zeker handig om een zakcentje achter de hand te hebben, denk aan een paar honderd euro. Dit is niet noodzakelijk maar maakt het wel makkelijker voor je. Wil je checken of het past in jouw leven qua tijd, budget en ambitie? Plan hier eenmalig een GRATIS 1 op 1 coachingcall in! Hierin gaan we naar jouw persoonlijke situatie kijken en een stappenplan uitwerken om jouw gewenste resultaten te realiseren.

Retouren zijn een groot probleem voor veel E-Commerce ondernemers. Behalve bij Boljonairs. Wij hebben namelijk Boljonairs Retouren opgezet waar we alles, ja echt ALLES, omtrent je retouren voor je uit handen nemen en er ook nog eens voor zorgen dat deze kostenpost compleet geminimaliseerd wordt. Klik hier voor meer informatie over Boljonairs Retouren.

Zeker weten, je kan helemaal zelf bepalen hoe en wat je doet. Daarom wordt je tenslotte eigen baas! Wij helpen je ook om je eigen leven goed in te richten zodat het er moeiteloos bij kan en jij efficiënter gaat werken en beter gaat presteren in je huidige baan/opleiding. We vinden het belangrijk om met jouw persoonlijke situatie mee te kijken en denken.

Bij Boljonairs Start Up krijg je persoonlijke begeleiding, een community waar je al je vragen kan stellen, een cursus waarbij je het complete model van A tot Z tot in detail leert, groepscoaching, 1 op 1 coaching op mindset en persoonlijke ontwikkeling, gastlessen van succesvolle ondernemers en nog veel meer. Wij richten ons bij het Boljonairs Educatie gedeelte op een transformatie in plaats van slechts informatie. Wil je hier meer van weten en erachter komen of het bij jou past? Klik dan hier en krijg eenmalig een GRATIS 1 op 1 coachingcall!